Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

+ info - Visita la web de Participació Ciutadana

El 25 de març es farà una jornada participativa a tot l’entorn de les Adoberies de Vic

ca Imatge portada es
Avatar: Proposta ciutadana Proposta ciutadana


Des de les 10 del matí fins a les 7 de la tarda es portaran a terme diverses activitats relacionades amb les Adoberies de Vic i es presentarà una exposició, una revista sobre històries de vida i un documental sobre el passat, el present i el futur de les Adoberies.

La ciutadania ha tingut un paper important en la protecció i defensa de les Adoberies. Iniciatives socials, persones anònimes, associacions i artistes han reivindicat al llarg dels anys la importància històrica i social del conjunt arquitectònic de les Adoberies.

En el marc del procés de participació de la zona adobera de Vic s’han organitzat unes jornades per presentar una exposició sobre les diferents iniciatives ciutadanes que han reflexionat sobre les Adoberies; des de la plataforma Salvem les Adoberies fins a l’actualitat. I juntament amb aquesta exposició, es faran un seguit d’activitats per seguir implicant a la ciutadania en la definició d’usos de la zona Adobera.

Actualment, més de 1.600 persones han participat en les diferents accions del procés participatiu; a través de les trobades del grup motor, les visites guiades, conferències, activitats familiars o projectes. I paral·lelament al procés de recuperació de les Adoberies nº 2 i 4, també s’han recollit testimonis i històries de vida de moltes persones que hi van estar vinculades.

Aquesta jornada del 25 de març s’ha organitzat conjuntament amb ACVIC-Centre d’arts contemporànies i l’Associació la Clota; dos dels principals agents que al llarg dels últims anys s’han implicat en la reivindicació del potencial cultural que tenen les Adoberies. També s’hi ha sumat les Associacions de Veïns de l’Horta Vermella i la Calla, l’Agrupament Escolta Guillem de Montrodon, l’Escola d’Art i Disseny Superior de Vic, els alumnes d’Educació Social de la UVIC-UCC i les cooperatives de treball Makea tu Vida i Aurora.


Programació de les activitats del 25 de març de 2023, de 10:00 h a 19:00 h

De 10:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 18:00 h,  Punt informatiu, de serveis i de recollida de propostes a la Guingueta del Mèder

De les 11:00 h a les 13:00 hMuntatge co·laboratiu de l’espai Àgora amb Makea tu Vida i la Clota. Davant de la Clota

De 10.30 h a 12:00 h, Deriva Mussol: Romandre a tres espais. Punt de trobada a la Guingueta del Mèder.

De 11:00 h a 14:00 h, Servei de tricicle adaptat. Punt de trobada a la Guingueta del Mèder. (inscripcions el mateix dia a la Guingueta)

A les 12:00 h a 14:00 h, Presentació del documental i la revista: Adoberies; passat, present i futur.

Presentació de l’aventura gràfica La pell del temps, elaborada per l’alumnat del cicle formatiu d’Art i Videojocs de l’Escola d’Art de Vic.

A ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies (c. Sant Francesc, 1).

A les 14:00 hDinar comunitari , al parc de Jaume Portell. Preu 8 € (reserva prèvia per watsap al 609522934 amb nom, telèfon i número de persones. Recollida de tiquets i pagament a la Guingueta del Mèder els mateix dia)

A les 16:15 h, Presentació de l’exposició Espai Àgora – Com ens imaginem el futur de la zona adobera? Com pot millorar l’espai públic a través de la participació?...  Davant de la Clota, explanada de les Adoberies

A les 18:00 h, Jam session amb multitud de músics per tocar la peça musical In C original de Terry Riley, creada el 1964. Davant de la Clota.

Reportar contingut inapropiat

Aquest contingut no és apropiat?

Motiu:

Carregant els comentaris ...

Per afegir un comentari, inicia la teva sessió o registra't.

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir