OBJECTIUS
Aquest procés té dos objectius principals:
a) Realitzar una diagnosi i pla estratègic sobre el barri del remei de Vic tot implicant al conjunt de veïns i veïnes en el procés participatiu fent-los agents actius per a la coproducció i impuls de les actuacions a implementar al barri.
b) Combatre els estereotipis i percepcions poc favorables sobre el barri del remei de Vic.
GRUP MOTOR
El grup motor és un òrgan ciutadà que ha de facilitar obtenir resultats fiables i acordats amb la realitat del territori en el que es treballa i també la legitimitat dels mateixos. El composa un conjunt d’entitats i persones representatives del barri i que assumeixen un grau de corresponsabilitat i protagonisme rellevant amb funcions de disseny metodològic, dinamització i impuls. La funció principal del grup és acompanyar i liderar comunitàriament la realització d’una diagnosi sobre l’estat actual del barri Vic Remei i definir la seva estratègia i accions de futur amb la implicació dels diferents agents (veïns, entitats, etc.).
Membres del GM:
1. AFA La Sínia
2. AVV del Remei
3. CAP Remei
4. Escola d’Adults (CFA)
5. Escola La Sínia
6. Representants Habitatges Montseny
7. Remei Reviu
8. Ajuntament de Vic
9. Delibera – SPI (empresa dinamitzadora)
QUI HI POT PARTICIPAR
Principalment aquest procés està dirigit als veïns i veïnes del barri del Remei, però també a totes aquelles persones de Vic i rodalies que tinguin relació (laboral, familiar, associativa, etc.) amb el barri del Remei i que puguin fer propostes i aportacions pel barri.
COM HI PUC PARTICIPAR
Hi ha diferents canals per participar:
1.Participa a les trobades. Es realitzaran diverses trobades al voltant del pla estratègic del barri del Remei.
Pots consultar el calendari de les diferents trobades i com participar-hi aquí
2. Participa al decidim. Aquí trobaràs tota la informació del procés, podràs participar en l’enquesta on-line (fins 31/12/20), consultar les trobades on-line i presencials. A més, si et registres a la plataforma podràs fer propostes, i també comentar i valorar altres propostes.
Si encara no disposes d'un perfil de participant, t'expliquem com te'l pots crear aquí
LES FASES DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Com qualsevol altre procés participatiu que es desenvolupa a la ciutat, hi ha una sèrie de fases que es presenten a continuació:
FASE 1: Preparació
FASE 2: Diagnosi
FASE 3: Propostes
FASE 4: Retorn i informe final
La participació ciutadana és diferent a cadascuna de les fases. Si vols saber com es va desenvolupant el procés i en què consisteix cada fase del procés, tens més informació en aquest enllaç.
Compartir