Ajuda
La participació ciutadana s’entén com una aportació de la ciutadania que complementa, enriqueix i dóna qualitat a l’acció de govern. Implica un aprofundiment de la cultura i les pràctiques democràtiques locals.
A través dels diferents mecanismes de participació la ciutadania vigatana, tant a títol individual com col·lectiu, aporta la seva visió i pren part en la presa de decisions i en la gestió municipal.
Alguns d’aquests mecanismes de participació són els consells de ciutadans, les audiències públiques, els fòrums, els processos participatius, les consultes populars, les comissions i/o taules d’experts, entre d’altres.
Els processos de participació no són vinculants (així ens ho marca la Llei), ja que és el govern de la ciutat qui està legitimat per prendre decisions. Tot i així, quan es posa en marxa un procés participatiu els representants polítics ja manifesten quin serà el grau de compromís per assumir els resultats i propostes.
Nou reglament d'usos dels equipaments culturals gestionats per l'Ajuntament de Vic
Consulta pública prèvia a l'aprovació del nou reglament d'usos dels equipaments culturals
Quant a aquest procés
L'Ajuntament de Vic ha redactat un nou reglament d'usos dels equipaments culturals de la ciutat. Aquest reglament té com a finalitat regular el funcionament dels equipaments cívics i culturals de la ciutat (espais d'exhibició, audiovisual i teatral, espais d'exposició, espais relacionals i associatius). Donada la diversitat d'equipaments, és necessari regular-ne el seu ús per optimitzar-los i harmonitzar-los en la vida de la ciutat. Aquesta proposta de reglament es posa a participació de la ciutadania, entitats i col·lectius per tal que s'hi puguin fer les aportacions que es creguin convenients.
Compartir