Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

+ info - Visita la web de Participació Ciutadana

Sessió de debat per a joves

Març
13
2025
  • VicJove
    c. Bisbe Morgades, 15; Vic
  • 18:00 PM - 19:30 PM CET
Avatar: Trobada oficial Trobada oficial

Sessió específica per a joves.

Participa en la sessió de debat i descobreix com funciona el procés de pressupostos participatius. Parlarem dels requisits per a les propostes i debatrem sobre les millores que necessita Vic.

Vine a compartir les teves idees i ajuda a definir les prioritats dels joves!

sessions de debat

Acta de la trobada

Presentació del projecte de Pressupostos Participatius 2025

S’explica què son els pressupostos, els seus objectius, els criteris d’elegibilitat de les propostes i les fases del procés.

S’incideix en el fet que el plantejament de les sessions és oferir un espai obert de debat i participació s’explica que aquesta edició s’han de presentar propostes que incideixin en   fomentar activitat física com a eina de salut i benestar, promoure la cohesió social i la inclusió comunitària, afavorir la convivència ciutadana i millorar espais i equipaments.

Es comenta que es donarà resposta a totes les propostes que sorgeixin, en principi a través de la plataforma. S’explica breument com utilitzar la plataforma de decidim.vic.cat.

 

Recull de propostes:

La sessió comença amb una ronda de presentació. La primera proposta és d’una dona que fa notar que hi ha una passera de fusta davant de l’Atlàntida (a la zona de la nova farmàcia, al costat del parc) que resulta especialment perillosa quan es mulla. Informa que hi ha hagut varis accidents. Al preguntar si la proposta és adequada, se la deriva a la bústia ciutadana ja que és un tema més relacionat amb el manteniment.

Només carrer – Festival de Hip Hop

Es presenta el grup Només carrer, una organització dedicada a la promoció de la cultura al voltant del Hip Hop, sobretot al voltant del breakdance. El conformen unes 10 persones en total. Assagen i ensenyen aquesta disciplina a diversos llocs de Vic, intentant arribar a gent de totes les realitats.

Proposen, inspirat amb el Hip Hop, la creació d’un festival que inclogui les street arts, és a dir: breakdance, cant, rap, graffiti... L’objectiu és acostar la cultura del Hip Hop a la població, al·legant que promou un missatge de cohesió i inclusió, al venir de barris humils i col·lectius marginals. El lloc inicial on es proposa la idea és a la Bassa dels Hermanos.

Ampliació de la cimentació de l’Skate Park

Derivat d’aquesta conversa, es menciona una possible ampliació de la zona cimentada de l’Skate Park. Aquesta proposta cobra especial rellevància quan es té en compte que l’equip de calistènia també entrena en aquesta zona, ocupant mútuament el seu espai.

Titan bars – Competició de calistènia

Es presenta el grup de calistènia Titan bars, composat per 26 persones. Proposen muntar una competició per a inaugurar a la nova zona de workout de les pistes d’atletisme. Només demanen finançament, oferint-se com a voluntaris tant per la organització com la difusió. Contemplen atorgar premis. Tenen l’estructura de la competició ben definida i tenen experiència a l’haver muntat dues competicions a Osona.

Es necessitarien: màrfegues/matalassos, jurat, altaveus i electricitat. Tenen previstes les rondes i les modalitats de competició.

Des d’Esports se’ls fa notar que aquesta zona s’acabarà de construir al 2025, fent impossible que sigui una activitat inaugural al ser els pressupostos enfocats al 2026. Es proposa convertir-ho en una activitat amb més recorregut, o convertir-ho en un pressupost d’infraestructura per tal de poder-ho incloure als pressupostos/treure-li més partit.

Més modalitats als parcs de calistènia

Arran de la conversa respecte la competició de calistènia, sorgeix una temàtica respecte una problemàtica que s’ha tingut en aquestes àrees. Practicants de calistènia s’han trobat amb boxejadors penjant els sacs a les barres i fent-les malbé. Es proposa la inclusió de diverses modalitats en parcs ja existents a mode de solució. Per exemple, es planteja la idea de posar ganxos a les barres per tal de que s’hi puguin penjar sacs. També es menciona posar-hi pesos o màquines de musculació (i no de manteniment, com existeixen a la majoria de parcs) per promoure diferents formes de fer esport.

Agrupament del Tsunami / Agrupament Guillem de Montrodon

Ve un noi en representació de l’AEiG Tsunami, però fent conèixer que les problemàtiques són compartides amb l’altre agrupament Guillem de Montrodon. Explica la situació actual dels escoltes: els locals es troben en situacions precàries i els agrupaments tenen dificultats estructurals i d’infraestructura per arribar a més nens. Hi ha problemes a nivell econòmic i logístic per a poder incloure a nens amb diversitat funcional. Això últim s’exemplifica amb l’adaptació del cau per a fer-lo apte per a nens amb necessitats especial, cost que va haver de ser cobert per la pròpia agrupació.

Explica la intenció del cau d’oferir suport a les propostes que surtin vencedores, tot descartant participar a fer-ne una pels motius ja mencionats.

Aquest tema finalitza la sessió sense una proposta, però amb una reflexió de com es tracta el teixit associatiu sobretot juvenil. Des de Vicjove se’ls menciona la possibilitat de recórrer a la carta d’ajuts.

La propera sessió de debat de les propostes serà el proper 18 de març a les 7 de la tarda al Centre Cívic Serra-de-Sentferm.

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir